Årets roligaste elbilshändelse – elbilsrallyt! Den 25-26 maj kommer nordens största elbilsrally tillbaka till Halmstad och är nu större, svårare och roligare än någonsin. Tävlande kommer få besöka både Helsingborg/Helsingör, Halmstad och Varberg. Två fullmatade dagar med roliga tävlingsmoment och ett tillfälle för spännande och roliga möten med både nya och gamla relationer.

Anmäl dig nu för att säkra din plats!

Startavgift

2 500 SEK exkl moms

Priset inkluderar 1 bil med 2 passagerare.

I demokratisk anda tar vi nu samma pris så länge det finns platser kvar! Har du anmält dig till ett högre pris justerar vi såklart din faktura.

Är förare eller passagerare medlem i en av de nordiska elbilsföreningarna erbjuder vi en rabatt på 400 SEK exkl moms. Uppge detta vid anmälan.

Vill du köra som privatperson, kontakta arrangörerna, det finns några platser till rabatterat pris.

Anmälan

Skicka din anmälan till: info@elbilsrallyt.se

När vi fått din anmälan skickar vi betalningsinformation. Din plats är inte säkrad förrän startavgiften är betald.

I avgiften ingår bland annat fri parkering och laddning i Halmstad, VIP-visning av Scanlines elfärjor, lunch för två personer både fredag och lördag samt middag för två personer i Halmstad på fredagskvällen. Kontakta oss gärna för mer information.

Tävlingen

Vi kommer att tävla i ett officiellt Regularity Rally arrangerat av Svenska Bilsportförbundet. Här handlar det inte om ett fulllfartsrally och inget av tävlingsmomenten går ut på att köra så fort som möjligt. Vi kommer hela tävlingen att följa Trafiklagstiftningen. Det vi tävlar i är istället förmågan att köra kontrollerat och hitta rätt.

Följande typer av sträckor förekommer:

Regularitysträcka: Del av tävlingen som går ut på att följa en relativt låg medelhastighet, maximalt 50 km/h men kan vara lägre, så noggrant som möjligt. Detta kontrolleras med hjälp av hemliga tidkontroller längs banan.

Orienteringssträcka: Del av tävlingen där tävlingsmomentet går ut på att köra rätt väg utan någon betydande tidspress. Medelhastigheten är 40 km/h och inga hemliga tidkontroller förekommer, däremot passerkontroller för att kontrollera att de tävlande kör rätt väg.

Transportsträcka: Del av tävlingen som inte förväntas ha någon inverkan på resultatet. Körs med en medelhastighet på maximalt 50 km/h.

Utöver detta jobbar vi för fullt med att planera roliga, utmanande och utvecklande dagar för er. Mer info kommer löpande här och på vår Facebooksida.

Program

Vi samlas 10.00 på fredagen och beräknas vara i mål ca 15.00 på lördagen.

FREDAG 25 MAJ

En dag fullmatad med upplevelser!

 • Ombordstigning Helsingborg eller Helsingör
 • Guidad VIP-visning av elfärjorna
 • Lunch på båten
 • Start delsträcka 1: Helsingborg – Halmstad
 • Målgång Halmstad City
 • Middag

LÖRDAG 26 MAJ

Utmaningen fortsätter!

 • Frukost
 • Start delsträcka 2: Halmstad – Varberg
 • Lunch
 • Målgång Varberg
 • Prisutdelning och fika

Hotell

Elbilsrallyt kommer att ha flera samarbetspartners för att underlätta upplevelsen för er. Rekommenderade boende i Helsingborg och Halmstad kommer att erbjudas inom kort. Bokningskod kommer att presenteras både på hemsidan och på Facebook.

OBS! Övernattning ingår inte i startavgiften. Du som tävlar i rallyt betalar själv hotellrum och eventuella avbokningsavgifter.

Samarbetspartners

Vill du vara med och påverka? Elbilsrallyt är en unik mötesplats för elbilsförare och branschfolk. Du kan också bli en aktiv part i detta uppmärksammade evenemang. Vill du vara med som samarbetspartner och synas tillsammans med oss?

Välkommen att ta kontakt med oss.

Kontakt

E-post: info@elbilsrallyt.se

 

Projektledare Elbilsrallyt:
Sandra Persson
Tel: 0733-023302
E-post: sandra.persson@dreambag.se

 

Projektledare Region Skåne/GREAT:
Jonas Brantefors
Tel: 0725-975763
E-post: jonas.brantefors@skane.se

 

Tävlingsansvarig:
Per Lundgren
Tel: 0725-14 23 11
E-post: per.lundgren@jurab.se